Abonnemang & Priser Om oss Kontakt Nytt konto Logga in

Mejla tunga filer gratis

Riktigt tunga filer kan inte skickas i ett vanligt mejl, du behöver använda en överföringstjänst för det. Sprend är en sådan tjänst – hos oss kan du mejla tunga filer över nätet, och du gör det både gratis och snabbt.

Avbryt
Sprend är aktivt i ett annat fönster

Hur fungerar det att mejla tunga filer via Sprend?

Sprend är en användarvänlig tjänst som gör det lätt att mejla tunga filer över nätet. Det kan vara foton, videos, musik, hela mappar (zippade) eller bara många dokument (zippade). Här kan du direkt välja vilken fil eller komprimerad mapp du vill skicka. Du klickar på knappen ”Bläddra” och letar upp din fil på datorn. Skriv sedan i mottagarens mejladress och skriv eventuellt ett meddelande till mottagaren så att personen vet vad det är som har skickats till dem.

Mottagaren kommer direkt att få ett mejl som säger att den har en fil att hämta från Sprend. Mejlet innehåller också en länk till själva nedladdningen av filen, vilket gör det lätt för mottagaren att hitta till både Sprend och den tunga filen du skickat. Om mottagaren inte ser mejlet på en gång är det inget att oroa sig för, filen lagras i en vecka hos Sprend, och om du har Pro-abonnemang lagras filen i upp till fyra veckor. Det betyder att mottagaren har gott om tid på sig att hämta filen.

Fördelar med Sprend

Mejla tunga filer gratis

Mejla känsliga tunga filer säkert

Jobbar du inom en verksamhet som kräver att ni krypterar information som skickas mellan handläggare eller medarbetare? Pro-abonnemang är för dig som vill skicka tunga filer säkert, självklart går det även att skicka mindre filer med säker kryptering via tjänsten också. Filen blir lösenordsskyddad och lagras krypterad på Sprends servrar. Avsändaren sätter lösenordet som krävs för att hämta filen.

Fler fördelar med Pro

Uppgradera till Pro

Sprend – en pålitlig överföringstjänst

Sprend är en svensk överföringstjänst som har funnits sedan 2004, det är alltså en överföringstjänst som är gammal i gemet. Från början hette tjänsten skickafilen.se, men sedan 2008 heter vi Sprend som låter lite som ”send” och som också kan användas som ett verb – sprenda. Vi älskar att vi har användare som säger “sprenda filen till mig”! Och vi gillar också att det är många som fortfarande kommer ihåg den första versionen av tjänsten. Skickafilen.se lever kvar bland några av våra användare – vi ser det som ett gott betyg för tjänsten.

Har du frågor kring Sprend är du varmt välkommen att höra av dig, vi svarar snabbt och hjälper dig gärna.

Illustrationer: Studio Lord